Creating a sustainable, collaborative workplace for the future, to attract the workforce of the future

Founded in the 1870s, Unilever is a British-Dutch transnational consumer goods company coheadquartered in London
(United Kingdom) and Rotterdam (Netherlands), employing over 155,000 worldwide. Their products include food and beverages, cleaning agents, beauty products, and personal care products which are available in over 190 countries.

Brief

Unilever wanted to create a showpiece headquarters that would be smart and sustainable with new communal areas designed to attract the workforce of the future and reflect the realities of the new, digital era of work. Traditional, cellular layouts were replaced with open workspaces, huddle rooms and lounges. Because there were no assigned desks, lockers were needed to provide employees with a secure place for their belongings.

Solutions

Working closely with leading design practice Perkins & Will, Bisley created an attractive solution using the MySpace locker range where employees could store their personal belongings. The lockers were fi tted with manual combination locks and were installed into locker zones as well as fi tting into prebuilt niches - some constructed of brick work lending an organic, industrial aesthetic. For one of Unilever’s factory locations, based in the St. Louis area, Bisley developed special Monobloc lockers with an open storage space at the bottom to allow workers to store the shoes whilst changing. Bisley helped create a colorful, uplifting and functional environment for the large factory team.

Results

At the Unilever New Jersey HQ, Bisley provided each employee with a locker to stow their personal belongings in a safe attractive area of their workspace, while allowing them to connect and collaborate in a more agile, streamlined way. At their factory in St. Louis, our MonoBloc range created a colorful and practical environment for Unilever’s workers to use before and after their shifts.