Secure storage, employee collaboration and wellbeing in a vibrant environment

Founded in 1909, L’Oreal is a French personal care company headquartered in Paris and is the world’s largest cosmetics company. It currently employs over 85,000 people globally and has a revenue of over $29 billion per annum. The company recently moved into a four floor 156,000 sqft state-of-the-art facility in New Jersey, which is home to over 400 employees.

Brief

L’Oreal was looking to create an open plan, functional workspace which offered space for collaboration and inspiring surroundings, where employeesvcould meet, get together for casual conversation or tackle the big projects. Following meetings with national design and architectural practice Ware Malcolm, Bisley was selected to supply L’Oreal’s New Jersey headquarters with multiuse storage, lockers, recycling and display units for the main areas in the work environment. L’Oreal and Ware Malcolm chose the Be by Bisley range to bring the working zones a high level or color, functionality and beauty.

Solutions

Using Be by Bisley’s unique approach to color, Bisley was able to self actualize Ware Malcolm’s design by bringing tones to specific areas of their multiuse office environment. With each neighborhood color representing a country L’Oreal’s products are sold in, the Be range was able to bring specific color palettes to doors, inside trims, drawer fronts, shelves and back panels helping created a multifunctional environment encompassing storage and display, both in the corridors and main workspace environments. Covering many functionalities, Be by Bisley provided filing, lockers, recycling, display shelves and soft divisions of space.

Results

The Be by Bisley range provided beautiful, multifunctional units for storage, stowage, filing, recycling and space delineation while helping to create colorful neighborhoods representing the worldwide countries in which L’Oreal’s brands have a market presence.