Delivering functional personal storage, tailored to blend in with the surrounding aesthetics

A global leader in insurance and reinsurance, this client is redefining industry standards with an innovative and agile approach to meet today’s challenges. With Bisley’s assistance the company wanted to reflect this ethos in their new office space within Central London. We have worked with them since the beginning of 2019, delivering a large-scale locker project to their UK office of 800 staff in Central London.

Brief

The brief was to provide built in staff lockers to the building alcoves within common walkways and open plan office areas. The lockers needed to be simple and stylish with a clean design, blending into the interior wall finishes of the building. It was important to the clients’ architect that the lockers didn’t dominate the design of the interior but worked cohesively with it. Good quality was a strong requirement, along with the ability to provide staff with state-of-the-art locking and in-locker charging for staff mobile devices and laptops.

Solutions

Bisley installed bespoke white laminate two tier slimline locker units built-in and scribed to the alcoves within the building. Each locker featured an RFID wired lock with access Indicator light (using staff access cards), Integrated
laptop charging and laptop shelf. Locker numbering was added to each door in a subtle light grey vinyl adhesive. This tied in with the understated colour design for the lockers and the requirement for them to blend in with the wall colour.

Bisley specified the Gat net.lock 7000 wired lock on all lockers, which as a fully wired system, gives the client the real-time reporting functionality required, eliminating the requirement for keys and tying in the access of the lockers with the building entry cards. The lock system also included a wall mounted terminal to guide staff and visitors to the location of their allocated lockers.

Results

The knowledge and experience of our wood production plant in Newport, South Wales allowed us to work with the client and their architect to design the locker units from initial design through to prototypes and finished product. The locker incorporated the quality features usually associated with Bisley’s steel ranges to ensure the level of design detail was maintained.

Bisley offered a full service of design, procurement, manufacture, delivery, installation and after sales care, including commissioning of all locks. Project management was key in delivering and installing the three floors of lockers. It was managed in house by a dedicated Bisley team delivering this project over a 3-week period.