Clifford Chance

Team work on a grand scale.

Planned over two years, but undertaken in just five weekends, Clifford Chance, the world’s largest, fully integrated law firm moved over 3,000 staff to centralise its London offices into a one million sq ft building in the heart of Canary Wharf.

The layout of the office enables Clifford Chance’s legal specialists and support
staff to work together as part of project teams. Taller units are used to define
office areas with tambour shutters opening to the walkway and rear facing
tool-rails enabling notice boards, screens and even artwork to be suspended
above the workstations.

Appearance also influenced the units chosen, with architects Gensler opting
for white cabinets to maintain the light, open appearance of the building. Low
cabinets featured sloping birch tops to match the desks and provide reading
space while preventing papers being left on view.

Location
Canary Wharf, London
Criteria
Team working, space definition.
Categories
Shelf Units , Side Opening Tambours
Sector
Legal
Documents
Clifford Chance