BBC Media Village

LateralFile™ is the key

Five new buildings by architects Allies and Morrison have joined the original BBC White City to create the new 17-acre BBC Media Village, providing office space for approximately 6,000 people. Set to regenerate the wider urban area, the development provides state-of-the-art broadcast facilities and offices as well as shops, cafes and a post office - open to local residents and BBC staff - centred on a public boulevard.

Integral to the office accommodation is Bisley LateralFile, providing a coherent and cohesive structure to the office environment. Specified in discussion with DEGW and user groups, one carcase size provides enough drawer, door and flipper combinations to store a wide variety of media. The same carcase is also used with sloping shelves to display publications, as MySpace lockers for personal storage and as `post points` with pigeonholes and in/out boxes. Low cabinets with thick seat pads have the dual purpose of storage and seating for impromptu meetings.

Location
London
Criteria
Flexibility and cohesion
Categories
Seating , Shelf Units , Drawer Storage , Two Door Cupboards , Combination Units
Sector
Media, Leisure and Tourism
Documents
BBC WhiteCity